Eurovision Song Contest

Starta eget band och nå ut

Aldrig har det funnits så stora möjligheter att leva på sin musik som idag. Är du bara musikalisk och vill arbeta hårt, så kan du slå igenom på internet. Och sedan IRL. Här kommer tipsen för att starta eget band och nå ut.

Nå ut genom Youtube

Idag har du tillgång till världen största plattform från dit hem: Youtube! Du behöver inte ha några särskilda kontakter i musikbranschen, inte ens en musikstudio, bara bra musik att dela med dig av. För att skapa bra musikfilmer måste du satsa på ljudet. Köp bra mikrofoner, ett filmredigeringsprogram och en kamera, så kan du skapa bandets musikfilmer själv. Naturligtvis måste du också ha en bra dator. För att det inte ska kosta för mycket kan du med fördel köpa en begagnad dator, så får du mycket för pengarna. Du hittar din Macbook pro 13 med garanti hos Mresell.

Starta bandet

För att starta ett bra band måste du hitta bandmedlemmar som du både passar ihop med musikaliskt, och som kompletterar dig. Visst kan ni ha fyra gitarrister, men det blir bättre med en gitarrist, en trummis, en på piano eller synth och en som sjunger. Om du inte känner folk att starta band med, så kan du leta bandmedlemmar på olika musikforum och Facebook. Du kan också söka upp musikaliska personer och säga att du skulle vilja spela ihop. Det underlättar om ni är på ungefär samma musikaliska nivå.

Nå ut

Det är enklare att nå ut med covers på populära låtar som Bruce Springsteens “Born in the US”, än att bara göra egna låtar och lägga upp på Youtube. Skapa covers på sånger som många söker på, då är chansen större att någon hittar er film. Tänk också på att göra något särskilt av musiken. Det finns redan många covers på de flesta låtar, så ni måste göra mer än att bara spela låten rätt av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe